Faye Pynaert

Duurzame chocolade

Chocolatiers draaien dezer dagen overuren om alle bestellingen van Sinterklaas op tijd klaar te krijgen. Wij vlogen naar Ghana en hielpen mee op de cacaoplantages van Barry Callebaut. Met een Afrikaanse glimlach op ons gezicht kwamen we erachter dat Sinterklaas helemaal mee is met zijn tijd. De nieuwste trend? Roze chocolade! Fair trade en duurzaamheid zijn de toekomst want de vraag naar chocolade blijft stijgen en opdat het aanbod zou kunnen blijven volgen dienen wereldproblemen aangepakt.

Hannover

In Hannover geniet je nu al volop van de aanloop naar Kerst. Je snuift er geur op van dennentakken, geroosterde amandelen en glühwein in al zijn soorten. Werkmannen hangen de duizenden lichtjes op in de bomen. Dat betekent dat het tijd is om onze handschoenen aan te trekken en ons tussen de gezellige straatmenigte te begeven. Hannovers kerstmarkten, trendy hotspots en klassiekers warmen ons in een mum van tijd op.

Catalonië

Catalonië heeft wijnminnend Spanje al een poos geleden weten te overtuigen van de kwaliteit van zijn verschillende cuvées. De rest van de wereld zal nu wel snel volgen, want wijntoerisme kent in de eigenzinnige Spaanse regio een snelle opmars.

Malta

Festivals en events tegen de achtergrond van prachtige barokarchitectuur en trendy nieuwe gebouwen: een citytrip Valletta zit vol contrasten. De ‘hoofdstad’ van slechts 2 km² laat zich bovendien perfect te voet verkennen én combineren met een miniroadtrip langs de highlights van Malta.

Fuerteventura

Fuerteventura werpt zich deze winter op als serieuze derde speler van de Canarische Eilanden, Tenerife en Gran Canaria in sneltempo achterna. Dit eiland is veel minder bekend dan zijn grote broers en ziet er ook helemaal anders uit met zijn brede, witte zandstranden en zijn vlakke binnenland.

Hamburg

Het is niet Barcelona. Of Londen. Of Berlijn. Havenstad Hamburg heeft nochtans alles in huis om een citytrip boeiend te maken: een rijke geschiedenis, véél water, een bruisende kunstenaarswijk, veel lekkere plekjes en natuurlijk shops, shop, shops! Om de rosse buurt van de Reeperbahn niet te vergeten. Onze reporter ging met een lijstje vol insidertips op stap in deze speeltuin voor volwassenen.